Οι πιο συνηθισμένοι λόγοι που σε οδηγούν στην απόφραξη αποχέτευσης

Τρίχες 

Oι συσσωρευμένες τρίχες αποτελούν ίσως τον συνηθέστερο λόγο που μπορεί να φράξουν τις σωληνώσεις. Η απόφραξη σε αυτή την περίπτωση  γίνεται μόνο με ειδικό αποφρακτικό υγρό. Για τον λόγο αυτό λοιπόν, θα πρέπει να απευθυνθείτε σε έναν επαγγελματία. 

Λιπαρά & Ινώδη τρόφιμα

Επίσης, τα υπολείμματα τροφών που συσσωρεύονται στις σωληνώσεις με τον καιρό φράζουν την δίοδο των αποχετεύσεων. Σε περίπτωση που έχετε σκουπιδοφάγο, εφόσον απομακρύνετε τα υπολείμματα φαγητού, άφησε να τρέξει αρκετό νερό, ώστε να βεβαιωθείτε ότι πέρασαν από το σωλήνα αποστράγγισης. Επίσης είναι πολύ βασικό να αποφεύγετε την ρίψη λιπαρών φαγητών.

Χαρτιά

Η ρίψη χαρτιών στη λεκάνη μπορεί να δημιουργήσει τεράστιο πρόβλημα. Ακόμη και τα βιοδιασπώμενα χαρτιά δεν διασπώνται άμεσα με αποτέλεσμα πολλές φορές να είναι αναγκαία η απεύθυνση σε επαγγελματία υδραυλικό ή συνεργείο απόφραξης.

Μικροαντικείμενα

Καλλυντικά, μπατονέτες και οποιοδήποτε άλλο αντικείμενο μπορεί να βουλώσει την αποχέτευση σου. Τα μικροαντικείμενα συνήθως προκαλούν τα σοβαρότερα προβλήματα στα αποχετευτικά συστήματα των σπιτιών. Σε αυτή την περίπτωση το συνεργείο απόφραξης με τον εξειδικευμένο εξοπλισμό του είναι απαραίτητο.

Για την αποφυγή όλων των γνωστών προβλημάτων σε αυτές τις περιπτώσεις, χρησιμοποιείστε ειδικές σχάρες που να συγκρατούν τα τρόφιμα από το νεροχύτη και τις τρίχες από την μπανιέρα. Επίσης, αποφύγετε τη ρίψη μικροαντικείμενων και χαρτιών!